Kunstvandringa på Voss besøker utstilling i Kulturhuset – Vebjørn Sand 2018

Kulturlivet på Voss lever et litt hemmelig liv. Hadde det ikke vært for den fantastiske lokalavisa vi har, Avisa Hordaland, så hadde vi vært gjemt helt bort! Plutselig står det at en av våre mest kjente kunstnere er på Voss!

VEBJØRN SAND! Avisa sa det først. Og vi vet at DE liker kultur!

Vi føler oss beæret for hvert eneste besøk og spalte vi får! Det betyr at de skjønner at det vi har satt i gang i bygda er viktig.

Men så ER det nå veldig kjekt at det skjer noe på Vangen da! Ikke sant?

Vi har snikåpnet juleutstillinga vår LITT tidlig i 19, og flere av våre medlemmer har sine egne atelier åpne. Merete Rein er i Aurland med sitt vakre glass, og i Magasinet finner du flere av oss. De skal ha åpent hus, og vi håper de lager et lite blogginnlegg.  Og vårt aller nyeste medlem Sissel Hagatun lager seg til verksted og systue med kurs og kundemottak i Tvildemoen med søm og vakkert håndverk. Og når julegata åpner skal vi fylle masse julegaver inn i lokalet oppe på 19.

Når vi var ferdig med en skikkelig trivelig vakt i 19 i dag, dro vi på Kulturhuset for å se Vebjørn Sand sin popup utstilling.

Så var vi der da. Her  er Aune Sand i kjent stil, engasjert og underholdende.

Veldig kjekt at det skjer så mye i kulturlivet på Voss!

Bare se hvor kjekt de besøkende syns det er å beskue kunst! Og det bildet der er ekstremt vakkert… det er det som henger rett frem ved døra, etter at du har forbigått mange klovner i korridorene.
(Personen på bildet er ikke kunstvandrer. Men hans KONE sa vi fikk lov å vise ham frem....)

Vi telte ikke bilder, men vi gikk tre runder!

Vi fikk med mye ekstra informasjon  og klok ettertenksomhet fra Aune Sand,  der han fortalte at Vebjørn malte krigsbilder med symbolikk at vi alle er like, det står i grunnloven. og vi vinker til konge og fedreland fordi det er en menneskerett at vi alle er like mye verdt. DET er vel verd å tenke på.

Men nå syns jeg dere skal nytte den siste uka og stikke ned å se, for det er UTROLIG masse flotte bilder, så vi vil ikke vise dem her. I alle prisklasser også.

Det var Dinah som sa det så greit: ÅH… det bildet koster like mye som leiligheta mi! Her ser dere henne, lett utslått etter tredje runde i galleriet!

Men det er rimeligere bilder der og! Gå og se. Og så må dere huske å komme  bortom 19 neste helg mens dere er i kunstrundehumør.

Så meldes det:

Malekurs for barn! SÅNN skal det gjøres, da må mamma og pappa komme på utstilling!! Gi ungene malekoster før idretten tar dem. 

Her er Oddbjørg i full fart på vei ut døra på 19 med en syndelig god hensikt: Her skal ungene lære å bruke farger! DET er gøy!

Malekurset tror vi nok hun fikk med seg for sin egen del – hun tok med seg hele to unger… … eller?

Gratis var det også!

Det var påmeldt hele 200 barn!! DET kjære folk, betyr at KUNST er like viktig som idrett, og at ungene faktisk elsker å male og lære og bruke farger.

DET var det det var, det er jo slikt vi har lyst å arrangere i 19. … men over et halvt år, og minst to eller tre av oss Kunstvandrere som lærere, så det har vi ikke midler til (og dette blir dyrt for elevene uten støtte) –

Det er forresten mange som ikke helt skjønner hva Kunstvandringa er. Klikk inn på Facebooksida vår og les OM OSS sida. Vi er ikke et rent galleri, eller butikk,  det er bare LITT av det vi vil…. vi er et lag med felles interesse – og vi eier hele greia alle sammen. Alt vi gjør er i kunst og håndverksinteresse.. LOKALT! Og selvsagt for at våre lokale kunstnere kanskje også kan leve av kunsten sin, bare folk finner dem? Hei der… 19 er i samme hus som taxiene.

Hører dere kulturmiddelutdelere??  SE så kjekt ungene har det!

Dette er jo nesten hjemlig for en kunstvandrer… Masse fine farger…  Og ser dere den damen bak der? Det er Dinah Kunstvandrer som lurer seg til noen knep og tricks fra mesteren….. 😀

Se der – De ser litt seriøse ut, men nå ER de jo seriøse kunstnere etter kurs med Vebjørn Sand.

Hadde bare de som bevilger midler bare skjøvet LITT av midlene de donerer til idretten til KUNST og KULTUR, så hadde vi i Kunstvandringa hatt kapasitet til å gjøre så MYE MYE MER!  Det KOMMER perlesmykkekurs over nyttår.

Kreativ fostring former samfunnet uten konkurranse!

Skrevet av Lise Nilsen http://www.facebook.com/trollsmeden

 

 

Følg Kunstvandringa på Voss på Facebook <– Klikk

Finn oss på Instagram @kunstvandringvoss

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *