Tradisjon i ny drakt kommer tilbake i september 2021 – og Lise kroter.

Eller rettere sagt, hun jobber med å foredle gammel vakker kroting!

Er det ikke bra at verden begynner å åpnes igjen?

Vi er jo nesten sulteforet på kunst, kultur og sosialt liv.

Når halvannet år er gått kan vi igjen åpne den flotte utstillingen vi hadde i 19. Og det har gitt oss tid for både skapelser, tenking og utvikling av nye ideer.  Lise ble spurt om hun kunne lage noe med KROTING, og litt i tvil ble hun.

Men et godt tenkeår og litt testing og prøving, så har hun bestemt seg. Det BLIR krotesmykker siden museene er interessert. Vi trenger lokalt produserte ferdaminne (også kalt souvenirer) og lokalt forankret kreativitet. Ny tid!

Men sånt tar tid. Man må grave frem motivene fra dårlige nettbilder og museumsbilder fra digitalt museum og gjøre dem mulig å reprodusere. Det tok timesvis! Men Lise har noen få, og lover å følge opp med nye og oppdaterte smykker og ikke minst annen moro med KROTING, altså mønstre som er tegnet på gamle laftede vegger. De ble malt til pynt etter vasking, til fest, og de sises å ha sin egen magiske kraft. Og ikke minst! De er SÅ vakre! Man blir bare mer og mer forelsket i motivene når man begynner å leke med dem.

Lise har valgt å gjøre dem rene og klare, og la prosessene videre se hvor de havner. Sorthvitt blir det i allefall. Ønsket er å få til porselensringer og øredobber i første omgang. Følg med! Bloggen vil fortelle!

 

 

Noen ganger takker vi oss lykkelige og glade for dataverdenen. OM vi da har forstand på å ta det videre over i håndverk, og det er ikke alltid like lett gjort – og fjerne det digitale uttrykket. VI får prøve, sa Trollsmeden! For dette har vi ikke gjort før!

 

Medlemmene blogger selv i Kunstandringa på Voss sin blogg. Følg oss på Facebook

http://www.facebook.com/kunstvandringvoss

og alle kan legge ut kreative prosjekter på fellesgruppa vår: (DU også!) https://www.facebook.com/groups/2192543410780742

 

 

HUSK: Hele september! Åpner 3.9.2021.

 

På grunn av coronakrisa måtte vi i Kunstvandringa som alle andre stenge alle våre aktiviteter.

Vi syns det var fryktelig trist, for utstillinga vår – TRADISJON I NY DRAKT var flott, og den tålte både nærsyn og masse tid.

Velkommen til høsten!

 

Innlegg laget av

Lise Nilsen

Besøk og lik henne på Facebook: http://www.facebook.com/trollsmeden

Instagram: @trollsmed   Pinterest @trollsmed

Lise legger også en del bilder i BLOGGEN sin — følg med http://trollsmed.wordpress.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *