Ny utstilling i 19 – Evelyn Lillestøl Hauso forteller om kunst og To i spann :-)

Det er veldig kjekt å være medlem av Kunstvandringen på Voss.

Både det å ha fellesskap og kontakt med kunstnere og kunsthåndtverkere i området, og å ha et sted midt på Vangen der en kan vise noe av det en jobber med.

Selv om jeg har atelier bare ca. 10-15 minutters spasertur unna, er det ikke alltid besøkende kommer på å stikke innom der. «Ute av øye, ute av sinn», er det et ordtak som heter.

Litt om meg selv og kunsten min

Etter mange års yrkeserfaring innen butikk og kontor/forsikring, tok jeg et års permisjon for å gjøre noe helt annet, da jeg kom inn på KiB, Kunstskolen i Bergen. Heldige meg! Det endte med 6 års kunstutdannelse, derav 3 år på Kunsthøgskolen i Bergen.

Fra 2003 har jeg hatt atelier, først i Kjedlaren i Voss Ungdomshall, siden på Magasinet på Tvildemoen, der jeg holder til nå.

Jeg er opptatt av tradisjon, og tar ofte utgangspunkt i gamle håndarbeidsteknikker, gamle bilder, osv., og å uttrykke dette på nye måter.

Jeg elsker å strikke, og har gjort det i alle år siden før jeg begynte på skolen. Det ble en skikkelig døråpner den dagen jeg fant ut at jeg kunne uttrykke meg kunstnerisk ved å gjøre det kjekkeste jeg vet – strikke.

Hovedsaklig håndstrikker jeg i lakkert kobbertråd i forskjellige farger og tykkelser for å få frem den virkningen jeg ønsker. Samtidig tester jeg ut kobbertrådens forskjellige egenskaper – hver tråd har sin egen styrke/svakhet, mykhet/stivhet.

Gløden i kobbertråden og gjennomskinneligheten som oppstår i verkene fasinerer meg, og skyggene blir ofte en del av helheten – hva er objekt, hva er skygge.

Jeg uttrykker meg både 2- og 3-dimensjonalt, både abstrakt og naturalistisk, og i formater som spenner fra helt små til mange meter.

Jeg er et typisk «periodemenneske», og periodevis «bare» maler jeg, både i store og små formater. Fotografering driver jeg stort sett med hele tiden.

Det som inspirerer meg mest er barns lek, og etter 12 år som deltidsarbeider i barnehage parallelt med det kunstneriske arbeidet, viser dette igjen i mange av verkene mine.

Jeg har vært med på utstillinger både i inn- og utland, og er medlem i NBK (Norske Billedkunstnere), NT (Norske Tekstilkunstnere), Bildende kunstneres forening Hordaland (BKFH).

Neste utstilling

I tidsrommet 7. – 18. juni 2018 skal jeg sammen med Ann Karin Norheim Hansen ha salgsutstillingen TO I SPANN i 19, Kunstvandring Voss sitt lokale i Uttrågata 19.

Vi holder åpent hver dag i det tidsrommet. HJERTELIG VELKOMMEN !

Også Ann Karin har utdannelse og lang praksis innen tekstil, men vi uttrykker oss på helt forskjellige måter.

Hun driver for det meste med søm – både for hånd og på maskin, og på utstillingen vil hun ha både klær, vesker, toalettvesker, mm.

 

Blogget av Evelyn Lillestøl Hauso

Mobiltlf. +47 99 313 312

www.evelynlh.no (under arbeid)

evl-ha@online.no

Instagram: #kobberkunst

Atelier på Magasinet Tvildemoen

Magasinvegen 14 – 16

Postadr. Postoks 360, 5702 Voss

 

Velkommen til utstillinga vår

To i SPANN  hos Kunstvandringa på Voss

Utrågata 19, midt på Vossevangen, rett ved drosjebilane.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *