Til alle unge kunstnere og spirer i Indre Vestland – neste helg er det KUNSTVANDRING!

Åpne atelier og utstillinger i hele vår region! Og vi samarbeider 🙂

Å bli fanget opp som ung person, et menneske med skapertrang, med et kreativt ønske, er veldig veldig viktig!

Slett ikke alle passer til å stå ned stupbratte bakker på ski og hoppe omkring mellom skyene. NOEN vil bare lage rare, fine ting, og lete etter motiv og følelser i farger, papir, tråd, garn, maling, metall, tre… Er du en slik? Eller kjenner du en, så… vis dette til den unge.

Har dere fått dette med dere? Åpne atelier og utstillinger i hele vårt distrikt!

Ta dere en runde til kunstnerne, og se, opplev og tenk på deres eget kreative og skapende drift. Gjenkjenner du noe? HVOR er du selv om ti år? Tyve?…. skaper du fremdeles?….Fikk du sjansen og tid til å prøve deg frem – og bruke utdannelse du ønsket deg? Valgte du noe av praktisk årsak og ikke etter ønske? Altfor mange sitter med slike dilemma. 

Det er utrolig vanskelig å leve av kunst og handverk. For å kunne drive med det, tar vi alleslags jobber som ikke ligner kunst og håndverk. Og så blir det hobby. Det er svært få som klarer å gjøre et livsverk av det. Felles for dem er utrolig hardt arbeid, og at de har fått en sjanse og tatt den.

Vi sier ikke at vi gir deg den sjansen. Men vi sier at du er velkommen til å finne din vei blant 30 andre med samme drift, som gir deg muligheter du ellers kanskje ikke får. Du får bestemme selv og du får tips og erfaring og diskusjoner med på kjøpet.

Vi tror også på tanken om at SAMARBEID og at alle trekker i samme retning er det beste vi kan gjøre. Vår moderne verden har kjøpesentre og idrettslag der alle samarbeider og alle driver med det samme. HVORFOR ikke innenfor kunst og? Vi skaper oppmerksomhet, og vi gir dem som vil kjøppe kunst lettere tilgang til oss alle. Det er billigere, det er lettere å bli synlig i flokk, enn å sitte gjemt alene i en bakgård og vente på kunder.

Bli medlem i kunstvandringa! Vi ønsker oss virkelig mange unge! Det er plass til både unge og gamle.  Måten vi driver på gjør at alle bestemmer selv sin plass, og sine oppgaver. Flere medlemmer har tatt tak de ellers aldri ville gjort etter at vi kom igang. NYE unge krefter vil gjøre oss mer mangfoldige.

Vi har lokaler der alle kan stille ut, alene eller sammen. Du kan arrangere kurs, møter og bruke lokalene til ting vi syns er skapende. Det koster litt, men det er det verdt, fordi man vokser og får erfaring.

Men vi jobber fremdeles utallige og enda flere timer frivillig. EN dag håper vi det blir enklere.

TAKK til våre gode sponsorer under kunstvandringa!

Kunstvandringa på Voss hadde en lang fødsel dengang jeg, (Lise Nilsen) og Mona Nordaas begynte å tenke på hvordan man kunne blir mere synlig i det vi var utdannet i og brant for. Hvordan gjøre kunst og kultur og håndverk mer synlig i bygda. Ideen var å stjele svenskenes KUNSTvandringer. Mye jobb… mange kurs og møter og notater.  Dessverre mistet vi Mona, men et par år senere var vi likevel i gang, med noen få ildsjeler. 11 dager etter hadde vi juleutstilling. Resten er 2,5 år med historie.

Vi åpner også opp for utleie av kunst, og alle mulige nettløsninger vi klarer å drifte. Vi jobber ikke FOR deg, men MED deg, og sammen lager vi det Kunstvandringa er om ti år… eller 20.

Vil du være med – og følge litt av skapertrangen din?

Mange av oss som er medlemmer i kunstvandringa har en kreativ utdannelse, eller flere. Vi vet ikke hva du driver med… men de vil vi gjerne se.  Vi er fullt utdannede visuelle kunstnere, gullsmeder, trearbeidere, blomsterdekoratør, aktivitører, glassblåsere, og noen har rett og slett så lang fartstid at de KAN faget sitt uten papir.

Selv er jeg en av dem med uhelbredelig fingerkløe, og utdannet både sølvsmed, perlemaker,  dekoratør og har lag fartstid og utdannelse i reklame og markedsføring. DET kommer godt med når vi arbeider med slike prosjekt.

Men VI prøver. Vi arbeider for å bli synlige, og vi arbeider for oss selv.

Jo, vi har noe viktig på gang for fremtiden. VI håper bygda og reiselivet og kulturen vil se oss, og være med i den store tanken: Å være lokal kunstner og håndverker og få lov å drive med det vi elsker!

Selv kan jeg takke en (eller to) lærere for at jeg våget ta en kreativ utdannelse fremfor den teoretiske. Jeg begynte tidlig… med perler da jeg var 13, og hadde tegnet i åresvis. Ja det har kostet… man blir langt fra rik. Men jeg tror tankelivet og livskvaliteten er verdt det –  å få skape…. 😀 <3

Historien blir skrevet i bilder. Ordene endrer seg for hver oversettelse.

Takk for oppmerksomheten 😀

 

Skrevet av Lise Nilsen

http://www.facebook.com/trollsmeden
Våre medlemmer blogger i Kunstvandringas blogg om det som betyr noe og det som skjer i deres kunstneriske liv!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *