Påskehygge hos Lise Nilsen – medlemmene våre blogger selv.

Med dette starter vi MEDLEMSblogging på hjemmesida til Kunstvandringa på Voss.  Sida blir sakte bygget opp, men den trenger interressante artikler og presentasjoner fra medlemmene, så dere jevnlig kan komme tilbake og se hva vi holder på med.

Vi begynner med Lise Nilsen, sølvsmed og kunstner med yrkestittel Trollsmed, og deretter utfordrer alle medlemmene hverandre til neste innlegg. Lykke til alle!

_______________________________________________

Ja, min tur først!… og dette innlegget har blitt til gjennom hele påsken. Vi har hatt en utrolig flott påske på Voss i 2018. Solskinn, snø, litt kjølig, men hva gjør vel det når himmelen er så blå og vi kan hygge oss etter beste evne.

Mange av oss har nok lagt både kunst og håndverk til side, og bare nytt solveggen. Men for oss som er skapende mennesker, med alltid nye ideer, dukker det opp kreative små verk fra de utroligste steder.

Hmmm… jeg tror jeg ser en jublende gjeng med kunstvandrere i det der. Fantastisk at vi har klart å lage 14 utstillinger og li 25 medlemmer første året!

Og at vi har så mange spennende og utviklende ting på gang fremover. På et vis ser jeg at vi alle finner VÅRE oppgaver og vårt ståsted i kunstvandringen. DET er helt fantastisk og kalles det beste av samarbeid.

Men OK… nok om det. Det er fremdeles påske… og man nyter solveggen.

Lokalt skal det være….

Egentlig tror jeg at denne bør sensureres. Sånn…!

Det er en rosa Traa i dette  her. Nesten som vimplene til Kunstvandringa.

Er man Trollsmed så er man Trollsmed. Da gjelder det å fortrylle ting før ideen er borte. Jeg begynte egentlig å leke med perler da jeg var 13 år. DA begynte jeg med eplekjerner og skyttetråd siden pappa bygget hus. Og en syl. Og da jeg var 16 ble ideen om å bli botaniker lagt på hylla, og jeg  hadde svennebrev i gullsmedfaget etter fire års læretid da jeg var 21.

Å være sølvsmed den gang betød at man ikke fikk leke med glassperler, det var FY FY. Men NÅ…. er også perler blitt kunst, nå lager man perlene sine selv på åpen flamme. Man smelter glass, det er slikt de gjorde i Venezia for et par hundre år siden,  og en liten perle kan ta både en halv og en time å lage.

Slik som Hardangerkula, med en epleblomst på sorte grener. Alt er formet av seigt flytende glass, bygget rundt en stålpinne.

Og tomflasker … er glass.  Rett nok er grønt og brunt glass av dette slaget litt annerledes enn smykkeglass, men det virker. Og det er ikke fullt så blankt, så det kler å være litt ruglete.

Sånn. Da har vi resirkulert .  Og trenger litt sølv og bronse, en hammer, og tang…

Og litt ekstra tid. Noen ting kan man godt fikle med ute i sola.

Runene er forresten håndlaget de og. Av høybrent porselen.  Lise lager dem selv. Men det er jo påske fremdeles, ikke sant?

Njardarheimr, vikingsmykker og Gudvangen får vente bittelitt…

Blogget av Lise Nilsen

Følg med på Lises egen Facebookside http://www.facebook.com/trollsmeden.

Epla: http://trollsmed.epla.no  Istagram: http://instagram.trollsmed.com Blogg: http://www.facebook.com/trollsmeden Eller mail henne på trollsmed@trollsmed.com om det er noe du lurer på.

Kanskje noen små øredobber blir med på utstillingen vår om en måned:

3 i Tre fra 30. april 18 i 19.

Da er det Lise, Kjell Hernes og Anneli Engeland som skal stille ut… inspirert av tre.

Og så utfordrer jeg Oddbjørg Vestrheim til å skrive neste blogginnlegg. Vi venter med spenning på hennes pasteller!

HUSK Å FØLGE KUNSTVANDRINGA PÅ FACEBOOK. Og legg deg inn under her, så du kan følge med når medlemmene blogger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *