NÅ er kunstvandringen på Voss etablert!

Tirsdag 15. november 2016 ble Kunstvandringen på Voss satt ut i verden.

Ca 20 kunst og håndverksinteresserte samlet seg i 19, som tidligere het Basement, for å høre Lise Nilsen fortelle om prosjektet. Det har gått halvannet år fra Mona Nordaas og Lise Nilsen begynte å arbeide med planen om en Kunstvandring på Voss, etter svensk mønster. Det kommer til å medføre mange spennende aktiviteter, utstillinger, «Hendingar»,  og det blir lettere å finne kunstnere og kunsthåndverkere på Voss. Endelig !

glod3

Verk fra et av våre medlemmer: Gullsmedverksted Glød

Halvannen uke etter  møtet, er vi igang, MIDT på Vangen!

NÅ har bygda en ny turistattraksjon og en berikelse for kulturlivet i bygda. Gi oss litt tid å få aktiviteter på lerretet 🙂

bursdagskort

Kunstvandring er ikke noe nytt. Det finnes over 40 i Sverige og de er en kjempesuksess. Noen få finnes i Norge, flest som en eller ukesprosjekter, uten en større portal, slik vi nå får.  DEt tar tid å bygge dem opp, men Voss ER jo en kulturbygd… så her går det unna! Besøk kunstnere, handle direkte hos dem. De soom vil oppleve kunst og kunsthåndverk:  møt lokalbefolkning, kunstinteresserte og turister som igjen  besøker, blogger og forteller videre om det de har sett, kjøpt, opplevd, det er fellesutstillinger og separatutstillinger, møter og annet. Dette MÅTTE vi ha i kulturbygda Voss. Vi deltok på flere kurs i Bergen i regi av Visp og vi søkte midler… vi jobbet dugnad i timer og dager og hadde flere møter både med kommune og andre interesserte. Etter Monas tragiske bortgang, har Lise tenkt i 5 måneder… og så ble arbeidet tatt opp igjen.

En måned senere er status:

  • Vi har allerede halvparten av medlemsantallet vi HÅPET å kunne arbeide med som ferdig prosjekt! Ikke verst! Flere kunstnere og kunsthåndverkere er velkomne, vi savner TEKSTIL, vi savner KERAMIKK, og vi ønsker oss TRE, flere skapende forfattere, fotografer og tradisjonshåndverkere av alle slag. Nye medlemmer får et supertilbud første året. Senere må de søke.
  • Vi har LOKALER! Vår alles glade malende eks-doktor har stilt Utrågata 19 på Voss til disposisjon! Dette er det tidligere galleri Basement. Vi fører det videre under navnet 19. (Det kan du uttale akkurat slik du vil). Det kommer en informasjonstavle i vinduet. Her vil vi ha mange åpne kreative aktiviteter, og de må komme når vi finner dem på. Følg med!
  • Vi åpner POPup-butikk i 19, allerede lørdag før julegateåpning. Følg med på vinduene i Utrågata 19, og her i bloggen, og Facebooksida.
  • Vi har egen PINTEREST, INSTAGRAM; og Facebookside. #kunstvandringvoss.
  • Pinterest og Instagram er åpne for alle medlemmer til å legge inn alt de ønsker av sine proddukter og verk.  FØLG og abboner!
  • Facebooksida vår er nyhetsveggen, LEGG DEG TIL SOM FØLGER og gjerne tilbakemeldinger og forslag og spørsmål kan stilles, fra kunder, turister og besøkende.
  • Merk at flere av medlemmene allerede har åpne verksted og atelier. Sjekk linker fra bildene.

glod1

Smykke fra Glød gullsmedverksted

MELD DEG PÅ AT DU FØLGER DENNE BLOGGEN! Vi er bare halvferdige med denne sida, det kommer så MYE mer spennende! Luke nederst.
For å følge skikkelig med:  send en mail og be om å bli lagt til i vårt NYHETSBREV når det er klart. Journalister kan mer enn gjerne melde seg på pressemeldingene våre med å sende en mail til oss.  DET blir vi glade for!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *