Kunstvandringa på Voss er 3 år!

Tenk hele 3 år allerede!

Vi kunstvandrere travler og lager så mye kunst og utstillinger, at hadde det ikke vært for Facebook som minnet oss på det, så hadde det føket forbi!

I løpet av 11 dager i 2016 startet vi, etter en liten runde på kafe. Ideen ble født etter svensk mønster av Mona og Lise to år før, og da Mona forsvant, la vi vekk planene.

Men så trakk vi det igang! Nå er vi nærmere 30 medlemmer, vi begynte som 11.

Gjermund Valland stilte med lokale, i Uttrågata 19 og vi rakk ikke tenke før vi var igang.

I løpet av disse tre årene har vi hatt ca 30 utstillinger/popupbutikker i 19, og takket være Kunstvandringa, har vi blitt trygge på å lage utstillinger, får prøvet markedet for det vi lager og skaffet oss mange nye flotte kontakter og avtaler.

Kunstvandringa skal gavne medlemmer og bygda!

Vi har prøvet og feilet, og nå føler vi at vi begynner å bli litt kjent og at folk forstår hva vi holder på med:

Vi vil synliggjøre kunstnere, håndverkere og kultur i hele vårt distrikt. (Og ja, vi ønsker oss nye medlemmer, og NEI dere trenger ikke male bilder, dere kan synge, skrive, danse, lage installasjoner, bøker… hva vet vi ?

Les på Facebooksida om hvordan du blir medlem.

 

Her er likegreit et samlealbum HELT tilfeldig valgt fra siste tre år!

Mulig det kommer flere bilder om noen medlemmer insisterer…

Og hva har vi ellers gjort?

Vært inspirerte! Laget 30 utstillinger! Flere av våre medlemmer har skaffet seg nye atelier, og flere kommer.

Alle utstillinger i 19 er det medlemmene selv som lager. De lager all kunst, de lager plakater og markedsføring. Dette er læring og dette er det vanskelige: Å bli synlige i vårt distrikt. Men medlemmene har jobbet hardt, og alle har fåått prøve seg som egen gallerist. Noen av oss flere ganger. Og Vekselbanken, Sparebanken, E-verket og Fleischer har begynt å virkelig forstå hva vi gjør.

VET dere at vi har utstilling hos E-verket hele året? OG hos Vossabakst? Stikk innom! Og ser du rosa vimpler noe sted, da er det bare å gå inn. Anytime!

Vi har samlet NOEN plakater fra våre tre år:  Klikk opp og bli imponert!

Vi har forsøkt å finne vår vei, nye medlemmer har kommet, noen veldig få har gått, og vi trekker alle i samme retning. Vi er jo ikke en vanlig salgsbutikk eller galleri – det er felleslokalet vårt i Uttrågata 19 på Voss som brukes. OG ikke minst, alle våre medlemmers private atelier og gallerier og butikker.

DIT vil vi dere skal dra, når dere ser våre rosa vimpler. Og kanskje du tar kontakt rett og slett fordi du trenger en kreativ tjeneste, en illustrasjon, en gave, en jubileumsforside…. Vi spør medlem om dette er noe for dem, og de tar selv kontakt, eller vi sender samlet liste. Og: kanskje du trenger en av våre gode fotografer, forfattere, eller  vår eminente foredragsholder Vigdis Jordal?

Vi er en felles frivillig organisasjon som jobber for at kunstnere og handverkere i hele indre Vestland skal syns. Og alle jobber for seg selv, og deltar i felles oppgaver.

Vi har hatt vår første store kunstvandring i pinsen 2019, og NESTE kommer pinsen 2020 med åpne atelier over hele distriktet! Følg med!

 

Rett over jul starter planleggingen: Del gjerne denne..

Så ønsker vi at du følger med #kunstvandringvoss overalt – og ser etter våre rosa vimpler.

Vi vil fargelegge bygdene og vi vil VÆRE en del av den synlige kulturen. Uten kunst og kultur vil bygdene være mye fattigere.

OG som en liten jubileumsgave til oss selv, har vi laget en Eplabutikk der medlemmene kan legge inn ting og du kan hente dem på 19 om de ikke skal sendes.Følg med!

Takk for at du leste!

 

(blogget av Lise, som er Trollsmed og fotografert av alle medlemmene)

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *