4 måneder senere……

Vossinger er flinke. De er flinke til ALT. Det er bare å følge med på TV, i skibakken, i lufta, i elvene.

Du ser de er flinke, ikke sant…

Og vi tenker at det faktisk forplikter bittelitt… at vi som nå haler og drar og svetter og maler og jobber for å etablere kunstnernes eget prosjekt i hele indre Hordaland… er nødt til å få dette til. Det er ikke noe å si på arbeidsinnsatsen.

Vi har begynt å pusse opp 19!

Uttrågata 19, Voss, der har vi et sted å samle kunst og kultur – vi har plass nok. Der skal vi ha kurs, utstillinger,  møter, du kan leie det. Og ikke minst:
Der skal vi nemlig ha åpent kunstnernes eget utsalg, eller PopUp, Sprett opp!-butikk hver lørdag. Dere som nå leser dette, må gjerne komme innom. Kom innom ofte, for hver gang det er utstilling, eller noe skal skje i 19, må hele butikken bort. Da er det nemlig en annen av oss som bestemmer alt, og skal styre sin utstilling.

Og så må butikken opp igjen. Det betyr at vi må forandre oss, hele tida!

Vel… sorte vegger Maya???? Svarte…?

Formannen vår, Åshild Haugsbø, jobber som en kar, eller er det som ei dugelig vossataus. Hun sparkler, maler, ordner, og tenker litt fortere enn det hun makter å svinge armene. Og det har flere av oss gjort, Gjermund har malt i timesvis, Lise har forsøkt å komme ajour, Maya er omtrent som en propell, enda hun flytter.

Man altså: Forkvinnen: Hun fortjener blomster, men vi har ikke tid å løpe og kjøpe. Snart har hun slike utenfor veggen på sitt nye atelier.

Det lille litt slitte butikklokalet vedsiden av Taxiene er nå pent og lekkert og har fått nye hyller. Etter at IKEA gav oss feil farge, og noen knekte stifter, er det på plass. Sammen med litt skrubbsår, feil skruer og bits, stadig tvil og undring om vi presterer eller får til dette.. mens økonomi, pengesøknader og malingflekker og tidsaspekter som ikke holder helt følge…… og at noen, særlig Åshild har kryssa egne grenser… og jobber seg forderva. Hun pusser nemlig opp eget atelier og, men det kommer vi tilbake til.

Og så forsvant vel skisnøen til idrettsfolket? Men da har vi i grunnen brukt opp det meste som kan gå galt på en dag.

Lise skrur Ikeahyller og har tenkt etter: Dersom man skal rekke alt og ikke har fire armer, må man ta hodet til hjelp. Derav tang på hodet.

Men det foregår annet også! Ikke bare leter og lager medlemmene våre kunst og håndverk.. de LÆRER også. Vi i Kunstvandringen skal nemlig bli flinke. Da nytter det ikke å sitte og vente på å bli funnet. Vi må være synlige.

Så derfor oppdaterer vi oss. Alle skal bli flinke, og ingen skal være redde for datamaskiner, mobiltelefoner eller alskens moderne medier lengre. Lise tok noen som følte seg veldig grønne og ikke helt var venner med sånt, med seg i Frispo,  og hadde datakurs på innpakningspapir. Sikkert det første datakurset der deltakerne ikke har brukt datamaskin! Kun en maskin på det siste kvarteret. Det fungerte! Nå øver kunstvandrerne seg på å trykke liker, og dele og laste opp bilder. De øver Instagram og Facebook og snart kommer de sikkert i bloggen også…  I allefall er ikke bildene de laster opp 4 cm lengre,  de er store, og rette, og de kan brukes på nett! Hurra: Her er Eli Wenches trykk:

(Hint; hun kommer med det lengste maleriet på Voss på lørdag, også DET et besøk verdt, alene)

Denne nettsida skal forresten fikses og ryddes, men så lenge den er lesbar får den stå slik, det er bare en kjedelig wordpress-mal. Det er jo ukesvis med arbeid, siden det skal profiler inn av alle medlemmene og hemmelig lukka område for medlemmer.

Men følg med, plutselig en dag er denne sida grå, rosa og hvit og kanskje litt sort. Og mye finere!!

Slik! DETTE er en begynnelse! Hopp inn og følg med oss på Facebook, og Instagram @kunstvandringvoss

Det er det her og! Og i morgen begynner vi å henge opp bilder og varer. Kjell Hernes kom med vakker treskjæring til oss i går, bare det er verdt en tur innom!

Klar til å begynne å henge opp nå. Butikksjefen, vi kommer i morra ved 11-tida!

Vi åpner lørdag. Og kanskje har vi åpent andre dager og.

Og hver lørdag :  Åpent 11-15. Sjekk om lyset står på! Da er vi der og det er bare å komme inn. Handle kunst og kunsthåndverk direkte hos kunstnerne.

Velkommen til oss!

(Hint2: Du som ønsker å bli medlem, du også. Nå er vi ca 20, og det er best om alle kommer og er med fra begynnelsen, siden vi skal LAGE dette selv. Og når det blir Kunstvandringer med rosa flagg i vegkanten.. da kommer folk til deg…)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *