Månadens utstillar

Framover skal kunstvandringa presentere månadens medlem med bilde tekst, samt presentasjonsutstilling i eine vindauget på 19.

 

 

Aasa B. Schjerven Roald, er Kunstvandringa si fyrste medlem ut.

Ho er utdanna blomsterdekoratør og har dreve Vaksdal blomster og gravferdsbyrå  i 20 år.

Aasa er også utdanna som Gyldenlærmakar og har laga mange stolar og bilder i denne kunstforma.

 

 

Ho har malt i mange år og har mange kurs i ulike kunstformer.  Teikning, akvarell og oljemaling.

Ho har malt akt, figurativt, portrett, abstrakt og collage.

Aasa har hatt fleire utstillingar med collage. Ho lager også ein del collage-bilder til dikt som er skreve av ei veninne.

Dei siste åra har Aasa malt saman med andre i ei malegruppe på Vaksdal, der dei har hatt kunstnaren, Jarl Hugo Ljåstad som mentor.

Kikker du i vindauget på 19, så ser du den vakre gyldenlærstolen og oljemaleriet hennar, utstilt som månadens utstillar, ho har og mange collage-bilder og oljemaleri, utstilt nede på 19, no under sommarutstillinga, som varer til 22 september.

Etter at sommarutstillinga er ferdig i Galleri 19,  skal ho saman med mentor og  tre av medlemanne i  malegruppa si ha utstilling på Galleri 19 i to veker.

( sjå lenke )

Høstutstilling, Vaksdal

 

For Kunstvandring Voss: May Britt Øydvin

 

Hei alle som ser!

Velkommen til Kunstvandringa på Voss.

Bloggen vår ligger nå på http://www.kunstvandringvoss.com/blogg

Vi flytter domenet vårt, og det er LITT å rydde opp og fikse på.

HUSK at 19 har sommmerutstilling hver lørdag til midt i september.

VELKOMMEN INNOM; vi blir så glade for besøk!

 

Men følg med oss på Facebook og Instagram

http://www.facebook.com/kunstvandringvoss

http://www.instagram.com/kunstvandringvoss

 

Admin

som sitter og klør seg i hodet og har MYE arbeid foran seg her i høst…

😉

Ny utstilling i 19 – Evelyn Lillestøl Hauso forteller om kunst og To i spann :-)

Det er veldig kjekt å være medlem av Kunstvandringen på Voss.

Både det å ha fellesskap og kontakt med kunstnere og kunsthåndtverkere i området, og å ha et sted midt på Vangen der en kan vise noe av det en jobber med.

Selv om jeg har atelier bare ca. 10-15 minutters spasertur unna, er det ikke alltid besøkende kommer på å stikke innom der. «Ute av øye, ute av sinn», er det et ordtak som heter.

Litt om meg selv og kunsten min

Etter mange års yrkeserfaring innen butikk og kontor/forsikring, tok jeg et års permisjon for å gjøre noe helt annet, da jeg kom inn på KiB, Kunstskolen i Bergen. Heldige meg! Det endte med 6 års kunstutdannelse, derav 3 år på Kunsthøgskolen i Bergen.

Fra 2003 har jeg hatt atelier, først i Kjedlaren i Voss Ungdomshall, siden på Magasinet på Tvildemoen, der jeg holder til nå.

Jeg er opptatt av tradisjon, og tar ofte utgangspunkt i gamle håndarbeidsteknikker, gamle bilder, osv., og å uttrykke dette på nye måter.

Jeg elsker å strikke, og har gjort det i alle år siden før jeg begynte på skolen. Det ble en skikkelig døråpner den dagen jeg fant ut at jeg kunne uttrykke meg kunstnerisk ved å gjøre det kjekkeste jeg vet – strikke.

Hovedsaklig håndstrikker jeg i lakkert kobbertråd i forskjellige farger og tykkelser for å få frem den virkningen jeg ønsker. Samtidig tester jeg ut kobbertrådens forskjellige egenskaper – hver tråd har sin egen styrke/svakhet, mykhet/stivhet.

Gløden i kobbertråden og gjennomskinneligheten som oppstår i verkene fasinerer meg, og skyggene blir ofte en del av helheten – hva er objekt, hva er skygge.

Jeg uttrykker meg både 2- og 3-dimensjonalt, både abstrakt og naturalistisk, og i formater som spenner fra helt små til mange meter.

Jeg er et typisk «periodemenneske», og periodevis «bare» maler jeg, både i store og små formater. Fotografering driver jeg stort sett med hele tiden.

Det som inspirerer meg mest er barns lek, og etter 12 år som deltidsarbeider i barnehage parallelt med det kunstneriske arbeidet, viser dette igjen i mange av verkene mine.

Jeg har vært med på utstillinger både i inn- og utland, og er medlem i NBK (Norske Billedkunstnere), NT (Norske Tekstilkunstnere), Bildende kunstneres forening Hordaland (BKFH).

Neste utstilling

I tidsrommet 7. – 18. juni 2018 skal jeg sammen med Ann Karin Norheim Hansen ha salgsutstillingen TO I SPANN i 19, Kunstvandring Voss sitt lokale i Uttrågata 19.

Vi holder åpent hver dag i det tidsrommet. HJERTELIG VELKOMMEN !

Også Ann Karin har utdannelse og lang praksis innen tekstil, men vi uttrykker oss på helt forskjellige måter.

Hun driver for det meste med søm – både for hånd og på maskin, og på utstillingen vil hun ha både klær, vesker, toalettvesker, mm.

 

Blogget av Evelyn Lillestøl Hauso

Mobiltlf. +47 99 313 312

www.evelynlh.no (under arbeid)

evl-ha@online.no

Instagram: #kobberkunst

Atelier på Magasinet Tvildemoen

Magasinvegen 14 – 16

Postadr. Postoks 360, 5702 Voss

 

Velkommen til utstillinga vår

To i SPANN  hos Kunstvandringa på Voss

Utrågata 19, midt på Vossevangen, rett ved drosjebilane.

Montering: Galleri N. Bergslien i Eidfjord 3. mars

Medlemmene våre blogger 🙂  – I dag er det Gjermund Valland som forteller litt om hva vi holder på med:

____________________________________________________

Åshild og eg var i Eidfjord og leverte bilete i føremiddag.

Me vart godt mottekne. Truleg passeleg med veggareal for å få mesteparten av bileta/installasjoner me hadde med oss på plass.

Utstillingslokalet var ljost spanande.

Åshild Haugsbø, Gjermund Valland, Eli Wenche Lund Johannesen, Grete Andersen stiller ut måleri.

Me som er aktivt med og andre vart ynskte

velkomne til opninga fredag 06.04. kl. 1800.

Kjekt å vera med!

Gjermund.

Påskehygge hos Lise Nilsen – medlemmene våre blogger selv.

Med dette starter vi MEDLEMSblogging på hjemmesida til Kunstvandringa på Voss.  Sida blir sakte bygget opp, men den trenger interressante artikler og presentasjoner fra medlemmene, så dere jevnlig kan komme tilbake og se hva vi holder på med.

Vi begynner med Lise Nilsen, sølvsmed og kunstner med yrkestittel Trollsmed, og deretter utfordrer alle medlemmene hverandre til neste innlegg. Lykke til alle!

_______________________________________________

Ja, min tur først!… og dette innlegget har blitt til gjennom hele påsken. Vi har hatt en utrolig flott påske på Voss i 2018. Solskinn, snø, litt kjølig, men hva gjør vel det når himmelen er så blå og vi kan hygge oss etter beste evne.

Mange av oss har nok lagt både kunst og håndverk til side, og bare nytt solveggen. Men for oss som er skapende mennesker, med alltid nye ideer, dukker det opp kreative små verk fra de utroligste steder.

Hmmm… jeg tror jeg ser en jublende gjeng med kunstvandrere i det der. Fantastisk at vi har klart å lage 14 utstillinger og li 25 medlemmer første året!

Og at vi har så mange spennende og utviklende ting på gang fremover. På et vis ser jeg at vi alle finner VÅRE oppgaver og vårt ståsted i kunstvandringen. DET er helt fantastisk og kalles det beste av samarbeid.

Men OK… nok om det. Det er fremdeles påske… og man nyter solveggen.

Lokalt skal det være….

Egentlig tror jeg at denne bør sensureres. Sånn…!

Det er en rosa Traa i dette  her. Nesten som vimplene til Kunstvandringa.

Er man Trollsmed så er man Trollsmed. Da gjelder det å fortrylle ting før ideen er borte. Jeg begynte egentlig å leke med perler da jeg var 13 år. DA begynte jeg med eplekjerner og skyttetråd siden pappa bygget hus. Og en syl. Og da jeg var 16 ble ideen om å bli botaniker lagt på hylla, og jeg  hadde svennebrev i gullsmedfaget etter fire års læretid da jeg var 21.

Å være sølvsmed den gang betød at man ikke fikk leke med glassperler, det var FY FY. Men NÅ…. er også perler blitt kunst, nå lager man perlene sine selv på åpen flamme. Man smelter glass, det er slikt de gjorde i Venezia for et par hundre år siden,  og en liten perle kan ta både en halv og en time å lage.

Slik som Hardangerkula, med en epleblomst på sorte grener. Alt er formet av seigt flytende glass, bygget rundt en stålpinne.

Og tomflasker … er glass.  Rett nok er grønt og brunt glass av dette slaget litt annerledes enn smykkeglass, men det virker. Og det er ikke fullt så blankt, så det kler å være litt ruglete.

Sånn. Da har vi resirkulert .  Og trenger litt sølv og bronse, en hammer, og tang…

Og litt ekstra tid. Noen ting kan man godt fikle med ute i sola.

Runene er forresten håndlaget de og. Av høybrent porselen.  Lise lager dem selv. Men det er jo påske fremdeles, ikke sant?

Njardarheimr, vikingsmykker og Gudvangen får vente bittelitt…

Blogget av Lise Nilsen

Følg med på Lises egen Facebookside http://www.facebook.com/trollsmeden.

Epla: http://trollsmed.epla.no  Istagram: http://instagram.trollsmed.com Blogg: http://www.facebook.com/trollsmeden Eller mail henne på trollsmed@trollsmed.com om det er noe du lurer på.

Kanskje noen små øredobber blir med på utstillingen vår om en måned:

3 i Tre fra 30. april 18 i 19.

Da er det Lise, Kjell Hernes og Anneli Engeland som skal stille ut… inspirert av tre.

Og så utfordrer jeg Oddbjørg Vestrheim til å skrive neste blogginnlegg. Vi venter med spenning på hennes pasteller!

HUSK Å FØLGE KUNSTVANDRINGA PÅ FACEBOOK. Og legg deg inn under her, så du kan følge med når medlemmene blogger.

Påskeutstillinger på Voss 2018

Merk: DETTE ER ET TESTINNLEGG 🙂
I går var jeg på to galleriåpninger på Voss.
For noen flotte utstillinger det er påsken 2018!

Begge utstillingene står hele påsken. Jeg anbefaler alle å ta en tur innom Kulturhusets vossajazzutstilling med Marie Storaas og Kunstvandringens utstilling i 19 der Eirik Tvilde stiller ut – så jeg legger bare ut et par stemningsbilder.

Veldig kjekt at det skjer så mye i kulturlivet på Voss!
Skrevet av Lise Nilsen http://www.facebook.com/trollsmeden

 

 

Følg Kunstvandringa på Voss på Facebook <– Klikk

Finn oss på Instagram @kunstvandringvoss

Eirik Tvilde åpner utstilling i 19 på Voss

Kunstvandringa på Voss har den glede av å ha Eirik Tvildes første separatutstilling i galleri på Voss.

Velkommen til åpning i Uttrågata 19, (samme bygg som Taxiene) fredag 23. mars klokken 18.

Dette gleder vi oss til!

Eirik Tvilde utforsker med sine bilder en ekspressiv og forunderlig verden som har opphav i hans fascinasjon for det merkverdige, mytiske og gjerne litt bisarre vi finner i alle kulturer.

Den norske naturen og kulturen er selve fundamentet og bærebjelken, men supplert godt og av andre kulturer.

Eirik bruker for det meste akryl og olje. I det siste er collage og blitt med, da som et supplement til malingen.

Det hele er en blanding av ekspresjonisme, abstraksjonisme, surrealisme og figurativ kunst.

Du finner flere av bildene til Eirik på

https://www.facebook.com/etvilde/media_set?set=a.10152434004680591.949148.822555590&type=3

    

En tidlig skisse

Plakaten for Eiriks debututstilling på Voss:

Samtidig sier vi TUSEN TAKK til vår fantastiske lokalavis Avisa Hordaland, for super omtale av Eirik! Slike lokalaviser ere verneverdige!

Følg Kunstvandringa på Voss på Facebook <– Klikk

Finn oss på Instagram @kunstvandringvoss